EENVOUDIG ZOEKEN

trefwoord(en):


UITGEBREID ZOEKEN

foto's films artikelen
biografieën
vrije tekst
wedstrijd
soort
bond
plaats
jaartal
 
zoeken naar onbekende foto's »


NIEUWSTE ARTIKEL

Sjouke IJpma, tachtich jier lyn kening op de Freulepartij
Lees meer »
Bekijk hier alle artikelen

Omschrijving:V.l.n.r.: Marten Kingma, Jan Stienstra en Piet Kamminga voor de kaatsvereniging "VVV Menaldum" te Menaldum. De winnaars van de eerste prijs op de 40ste Freulepartij in 1942 te Wommels met 38 parturen op de lijst. Jan Stienstra werd tot koning uitgeroepen.
Plaats:Wommels, kaatsveld
Datering:5 augustus 1942
Soort wedstrijd:Jongens (14 t/m 16)
Naam wedstrijd:Freulepartij
Bond:KNKB
Herkomst:Kaatsmuseum
Materiaalsoort:Foto
Afmeting:8,5x11
Inventarisnummer:KM-FR01-0045
Commentaar:Herkent iemand nog andere personen op deze foto? Lees in de Leeuwarder Courant van 6 augustus 2002 wat Piet Kamminga er zich zestig jaar later nog van herinnerde. Klik hier Het wedstrijdverslag is te lezen in de Leeuwarder Courant van 6 augustus 1942. Klik hier


5 september 2012 - Webmaster (Mantgum)

Deze winnaars kregen i.v.m. de oorlogsomstandigheden geen gouden horloge uitgereikt maar een beker. Na de oorlog moesten ze er zelf wat geld bij leggen en kregen toen als nog een gouden horloge. Zij zijn daarmee het enigste partuur dat zowel een beker als een gouden horloge heeft als aandenken aan de Freule overwinning.
Met dank aan Sander Kingma die dit ons liet weten over zijn grootvader. Sander kaatste 70 jaar later voor Dronrijp op de Freulepartij van 2012.


Reactieformulier
Heeft u aanvullende informatie over deze foto, dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Uw commentaar wordt na goedkeuring van de webmaster op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
Klik hier voor informatie over auteursrechten

Naam:*
 
naam verbergen op website
Woonplaats:
 
plaats verbergen op website
E-mailadres:

 

* verplichte velden