EENVOUDIG ZOEKEN

trefwoord(en):


UITGEBREID ZOEKEN

foto's films artikelen
biografieën
vrije tekst
wedstrijd
soort
bond
plaats
jaartal
 
zoeken naar onbekende foto's »


NIEUWSTE ARTIKEL

Sjouke IJpma, tachtich jier lyn kening op de Freulepartij
Lees meer »
Bekijk hier alle artikelen

Opschrift:Onderstaand: De eerste Belgen in 1908.
Omschrijving:De Internationale kaatswedstrijd in 1908 te Sneek. Staand op de achterste rij v.l.n.r.: F. J. Dethmers, L. A. T. Cock, H. Minkema, de president van de Belgische Kaatsbond, Benoit Meunier, de voorzitter van de Nederlandsche Kaatsbond (NKB), Willem Westra (Franeker), de secretaris van de Nederlandsche Kaatsbond (NKB), Jelle Wouters (Franeker), de voorzitter van de kaatsvereniging "Sneek" te Sneek, R. Reitsma, een onbekende Belgische supporter, F. Ozinga, het hoofdbestuurslid van de Nederlandsche Kaatsbond (NKB), Oepke Hiemstra (Wommels), de secretaris van de kaatsvereniging "Sneek" te Sneek, K. Christiaan, Orphie Bievélez, een Belgische supporter, R. Tjallema en D. Zuiderbaan. De Belgische kaatsers met staand v.l.n.r.: Charles Hylebos (Grammont) en Jean de Launoit (Grammont). Knielend v.l.n.r.: Florent Hylebos (Grammont), Edgard Ballon (Brussel), Alfred Soumillon (Grammont) en Florimont Méganck (Brussel). Zittend v.l.n.r.: Emile de Gréve (Hal), Gustave François (Braine-le-Comte), Henri Moens (Aalst) en Robert de Bilde (Lessines).
Plaats:Sneek, Kaatsveld
Datering:21 juni 1908
Soort wedstrijd:Internationaal
Bond:KNKB
Herkomst:Kaatsmuseum
Materiaalsoort:Foto
Afmeting:11 x 15 cm
Fotograaf:Sneeker Nieuwsblad - Sneek
Inventarisnummer:KM-IN01-0029
Commentaar:Het wedstrijdverslag is te lezen in de Leeuwarder Courant van 23 juni 1908. (Grammont is hetzelfde als Geraardsbergen). Klik hier

Reactieformulier
Heeft u aanvullende informatie over deze foto, dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Uw commentaar wordt na goedkeuring van de webmaster op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
Klik hier voor informatie over auteursrechten

Naam:*
 
naam verbergen op website
Woonplaats:
 
plaats verbergen op website
E-mailadres:

 

* verplichte velden